Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@06:52:38 GMT

روش‌های مقابله با بی‌حالی مزمن

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۰۰۱۴۸

بسیاری از افراد به دلایل مختلف دچار خستگی مزمن و بی‌حالی دائمی هستند. در این مطلب به بیان 12 روش برای مقابله با خستگی و بهبود سطح انرژی و شرایط زندگی می‌پردازیم. ناطقان: چند روش برای مقابله با بی‌حالی مزمن در مطلب قبل به بیان دلایل موثر بر ایجاد بی‌حالی و خستگی مزمن پرداختیم. در این مطلب 12 روش برخورد با بی‌حالی مزمن را معرفی خواهیم کرد که می‌توان با استفاده از آن‌ها احساس سرحالی بیشتری را تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



1- حقیقت مسئله را بیابیم
شاید برخی افراد بتوانند خستگی و بی‌حالی تمام مدت را نادیده بگیرند که باید بگوییم این مسئله در درازمدت هیچ کمکی به بهبود اوضاع نخواهد کرد.

بهترین گزینه برای نابودی این بی‌حالی، باید شناسایی دلایل و حقایق پشت ماجراست. به بیان بهتر باید دلایلی که باعث افت انرژی و خستگی ما شده را بیابیم. بنابراین زمانی که به‌طور صادقانه فعالیت‌های خود را که باعث کاهش انرژی می‌شوند و مرتبا ایجاد خستگی و بی‌حالی می‌کنند را شناسایی کردیم و پذیرفتیم، می‌توانیم برای خود برنامه و تعهداتی برای توقف این کارها ایجاد کنیم.

درواقع چیزی که برای شکست خستگی و بی‌حالی مزمن نیاز داریم موجود است اما این اتفاق تا زمانی که حقیقت را نیافته و یا نپذیرفته‎‌ایم رخ نخواهد داد. به‌بیان‌دیگر اولین چیزی که باید برای خلاص شدن از خستگی و بی‌حالی دائمی نیاز داریم، تغییر خودمان است.

اولین قدم برای این امر شناختن علائم و نشانه‌ها است. زمانی که احساس می‌کنید دچار استرس شده‌اید، بیش‌ازحد خسته شده‌اید و یا آن کارایی معمولی همیشگی را ندارید و سطح انرژی‌تان آن حالت طبیعی را ندارد باید موارد زیر را بررسی کنید و به آن‌ها پاسخ دهید:

-- چه احساسی داریم و حالات ما چگونه است؟
-- این اتفاق چه زمانی از روز رخ می‌‎دهد؟
-- چه اتفاق یا اتفاق‌هایی می‌توانند در احساس خستگی و بی‌حالی ما موثر بوده باشند؟
-- عکس‌العمل و واکنش بدن و ذهن ما چگونه است و چه تغییری کرده است؟

پاسخ به این سوالات می‌تواند به شناسایی، تحلیل و بررسی، فهم و سپس از بین بردن عوامل این خستگی کمک بسیار موثری داشته باشد.

2- تعهدات خود را کاهش دهیم

هنگامی‌که یک فرد وظایف و تعهدات شخصی و حرفه‌ای بسیار زیادی را بر دوش بکشد و بخواهد به همه‌ی آن‌ها به‌تنهایی رسیدگی کند، اصطلاحا به "کشیدگی بیش‌ازحد" دچار می‌شود که این کشیدگی بیش‌ازحد درنهایت به خستگی و بی‌حالی مزمن ختم خواهد شد. منظور از کشیدگی بیش‌ازحد این است که به‌طور مثال فردی فعالیت‌های بسیار متعددی را در طول یک روز انجام می‌دهد که باعث می‌شود حضور ذهنی و فیزیکی این فرد در جاهای مختلفی وجود داشته باشد و اصطلاحا به این‌سو و آن‌سو کشیده شود.

آیا می‌دانستید چرت زدن می‌تواند قدرت یادگیری و حافظه را بهبود بخشد و سطح انرژی را افزایش دهد؟

اگر به انجام چیزهایی که انجام آن‌ها را دوست نداریم، تعهد داشته باشیم، این اتفاق باعث تحریک‌پذیری و کاهش تعامل عاطفی می‌شود. گفتنی است انباشته شدن این فعالیت‌ها در طول روز و هفته به افزایش استرس منجر می‌شود.

وقتی این تعهدات deadline (مهلت انجام) داشته باشند، ممکن است فرد تلاش بسیار زیاد و بیش‌ازحدی را در یک زمان کوتاه بخواهد انجام دهد. این اتفاق منجر به افزایش استرس می‌شود و می‌تواند بر توانایی تصمیم‌گیری فرد تاثیر بگذارد. زمان آن رسیده که در مورد توانایی انجام کار خود به واقع‌بینی برسیم. بنابراین می‌توان تعهدات خود را کاهش داد یا برای انجام آن‌ها، زمان بیشتری برای خود در نظر گرفت.

3- اولویت‌های خود را مشخص کنیم
اگر کار کردن روی "لیست کارهایی که باید انجام دهید" و یا اهداف روزانه خود خیلی سنگین به نظر می‌آید، باید به اولویت‌دار کردن مهم‌ترین کارهایی که باید انجام دهیم، بپردازیم و آن‌ها را در حد توان خود کاهش دهیم.

سعی کنید هر روز 3 کار را در اولویت کاری خود قرار دهید. زمانی که این 3 کار را به اتمام رساندید، با افزایش انرژی، رضایت و اعتمادبه‌نفس مواجه خواهید شد. اگر در تلاش برای پیگیری کارهای زیادی هستید و می‌خواهید یک فرد Multi-Tasking (چند وظیفه‌ای) باشید، باید بدانید که انرژی شما رو به تحلیل خواهد رفت و دیگر آن تمرکز و کارایی لازم را نخواهید داشت.

گفتنی است کارها و وظایف ناتمام می‌تواند باعث بروز خود-بحرانی و احساس گناه شود که در نهایت علاوه بر فقدان کارایی منجر به تقلیل انرژی نیز می‌شود. بنابراین سعی کنید یک لیست 3تایی از مهم‌ترین کارهایی که فردا باید انجام دهید را قبل از رفتن به خواب آماده کنید. این کار باعث رهایی از تعهدات اضافی فرد می‌شود و همچنین انگیزه و هیجان فرد برای اتفاقات و نتایج فردا را افزایش خواهد داد.

4- ابراز قدردانی بیشتر
قدرشناسی و اعتمادبه‌نفس به شدت به هم مرتبط هستند. درواقع متشکر بودن برای چیزهایی که داریم و چیزهایی که به دست می‌آوریم، اعتمادبه‌نفس را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود فردی خوش‌بین‌تر باشیم.

این کار می‌تواند حس "خوب بودن" را در ما افزایش و بهبود بخشد که حس لذت و اشتیاق را در پی دارد. بنابراین سعی کنید از روش‌های "افزایش قدردانی از خود" استفاده کنید و یا اینکه هر روز 3 چیزی که باعث قدردانی از خودتان می‌شود را برای خود بنویسید و یادآوری کنید.

5- روی خودمان تمرکز کنیم
خستگی بیش‌ازحد و بی‌حالی می‌تواند ناشی از "تمرکز کردن بر روی نیازهای سایرین به جای تمرکز بر نیازها و خواسته‌های خود در تمام مدت" باشد. همه ما می‌دانیم که در زندگی ما تعهدات کاری، تعهدات خانوادگی، تعهدات اجتماعی و بسیاری از تعهدات و وظایف دیگری وجود دارند. افرادی که بیش‌ازحد خود را وقف دیگران می‌کنند درواقع نیت و هدف بسیار خوبی دارند.

ارائه بهترین عملکرد در کار یا بهترین والدین دنیا بودن و به بیان کلی کمک کردن به دیگران بسیار خوب و پسندیده است؛ اما گاهی اوقات ما خودمان را تحت‌فشار قرار داده و برای کمک به دیگران پا را فراتر از محدودیت‌های فیزیکی و ذهنی خود می‌گذاریم. دوام این رفتار دقیقا همان چیزی است که می‌تواند باعث تقلیل شدید انرژی شود که منجر به بی‌حالی مزمن و دائمی خواهد شد. همه ما دوست داریم که خوب باشیم و بهترین خدمات را به دیگران ارائه کنیم، که البته در این بین به یک تعادل نیازمندیم. بنابراین نیاز به زمانی برای بازسازی و بازیابی انرژی خود داریم.

6- زمانی برای استراحت و بازیابی
استراحتی کوتاه، استراحتی چند ساعته، استراحتی یک روزه و شاید هم رفتن به یک تعطیلات. بالاخره یک استراحت برای بازیابی انرژی و توان تمرکز برای ما ضروری است. استراحت کردن و بازیابی به ما جهت دفع خستگی‌های ذهنی کمک می‌کند و شرایط آرامش را فراهم می‌آورد. توجه داشته باشید که هدف از این کار رها شدن از چالش‌های روزانه‌ای است که به خستگی و بی‌حالی بیشتر منجر می‌شوند و به هیچ وجه نباید تنبلی و فرار از کار را با این موضوع یکسان دانست.

7- گاهی چُرت بزنیم
اگر خیلی خسته و بی‌حال هستید و برای 20 دقیقه چرت زدن هم زمان دارید، قطعا از این فرصت استفاده کنید چراکه این کار می‌تواند تاثیر بسزایی در کارایی افراد در روز داشته باشد. جالب است بدانید که چرت زدن می‌تواند قدرت یادگیری و حافظه را بهبود بخشد و سطح انرژی را افزایش دهد.

8- بیشتر تمرینات ورزشی و فعالیت بدنی داشته باشیم
به‌سادگی می‌توان با اضافه کردن چند فعالیت فیزیکی به روز خود، تغییرات بزرگی در زندگی ایجاد کرد. این کار باعث افزایش میزان انرژی، احساس بهتر نسبت به خود و دوری از بی‌حالی و خستگی دائمی می‌شود.

پیاده‌روی، دویدن، شنا کردن، به باشگاه ورزشی رفتن یا هر نوع فعالیت فیزیکی این‌چنینی که بتوان در زندگی روزانه گنجانید موثر خواهد بود.

9- کیفیت خواب خود را افزایش دهیم
برای دوری از بی‌حالی و خستگی مزمن، داشتن خواب باکیفیت کافی بسیار مهم است. بدن ما به خواب برای بازیابی انرژی نیاز دارد. بنابراین داشتن مقدار کافی خواب در شبانه‌روز می‌تواند سلامتی را بهبود بخشد، استرس را کاهش دهد و همچنین حافظه و توانایی‌های یادگیری را افزایش دهد.

در مطالب "6 درمان طبیعی بی‌خوابی"، "5 مرحله خواب را بشناسید تا بهتر بخوابید" و "چرا در نیمه‌های شب از خواب می‌پریم؟"می‌توانید مطالب مفیدی در این رابطه بیاموزید.

10- رژیم غذایی خود را بهبود بخشیم
وعده‌های غذایی سنگین و یا چرب می‌توانند باعث تنبلی و خستگی شوند. البته برخی رژیم‌های غذایی و استراتژی‌ها نیز آثار متفاوتی در بدن را ایجاد می‌کنند. شاید برخی در زندگی خود به دنبال مصرف خوراکی‌های شیرین و با قند زیاد باشند که از این طریق انرژی زیادی دریافت کنند. متاسفانه باید بگوییم این افراد در اشتباه هستند چراکه افزایش سریع سطح انرژی در بدن، محو شدن سریع انرژی را نیز به‌دنبال خواهد داشت.

از سویی دیگر، دانه‌های کامل و چربی‌های سالم غیراشباع می‌توانند ذخایر انرژی را برای استفاده در تمام طول روز پشتیبانی کنند. بنابراین برای بالا نگه داشتن سطح انرژی، خوب است که مصرف شکر تصفیه‌شده و نشاسته را محدود کنیم.

خوردن وعده‌های غذایی کوچک و سالم هر چند ساعت یکبار در طول روز یک ذخیره ثابت از مواد مغذی موردنیاز بدن و مغز را فراهم می‌کند. نکته مهم دیگر این است که هرگز از خوردن صبحانه غافل نشوید. داشتن یک رژیم غذایی متعادل به حفظ قند خون در حدود طبیعی کمک می‌کند و از احساس خستگی و تنبلی در حین کاهش قند خون جلوگیری می‌کند. منبع: تبیان برچسب ها: بی‌حالی مزمن ، خستگی مزمن ، چرت زدن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خستگی مزمن چرت زدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۰۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزرات نیرو، علی اکبر محرابیان" در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با تبریک روز معلم به جامعه فرهنگیان و نیز تبریک روز کارگر به جامعه کارگری به خصوص کارگران صنعت آب و برق کشور، گفت: بار اصلی وظایف صنعت برق کشور بر عهده بخش نیروگاهی است و بر همین اساس لازم بود در قالب همایشی سراسری آخرین اقدامات و برنامه‌های تولید برق نیروگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

وی در ادامه به توسعه سریع کشور در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته با توجه به رشد خوب کشور در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت، تقاضا برای مصرف برق به شدت افزایش یافت و همین روند توسعه‌ای باعث شد میان تولید و مصرف برق کشور فاصله معناداری ایجاد شود.

محرابیان اضافه کرد: اقتصاد کشور به صورت کلی بر پایه انرژی طرح‌ریزی شده است و در دهه‌های گذشته صنایع انرژی‌بر فراوانی مانند سیمان، آلومینیوم، فولاد، مس و در کنار آن بخش خانگی و تجاری رشد قابل توجهی داشتند که نتیجه همه این اتفاقات افزایش بسیار زیاد نیاز مصرف برق در کشور بود.

وزیر نیرو با اشاره به روندهای متفاوت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی برق کشور در دولت‌های گذشته بیان کرد: در دولت‌های هفتم و هشتم ۶۰ درصد، در دولت‌های نهم و دهم ۶۸ درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها ۲۳ درصد به ظرفیت تولید برق کشور نسبت به ابتدای هر دولت افزوده شد.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف دولت گذشته در توسعه ظرفیت نیروگاهی سبب شد تا دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود با ناترازی زیادی در صنعت برق رو به رو باشد، اظهار داشت: در ابتدای فعالیت باید دو اقدام اساسی یعنی جبران ناترازی پیش آمده و مدیریت بار مصرف برق را در دستور کار قرار می‌گرفت.

افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی گفت: با اتکا به توان داخلی و ظرفیت نیروگاهی کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که برای تحقق این مهم از اقدامات متفاوتی مانند ارتقای بازدهی نیروگاه‌ها، احداث نیروگاه جدید در بخش‌های تجدیدپذیر، حرارتی و برقابی استفاده شد.

وی با بیان اینکه اینکه در کنار اقدام برای افزایش ظرفیت تولید برق، در بخش مصرف نیز اقدامات گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: سیاست وزارت نیرو تأمین برق برای همه بخش‌ها مبتنی بر نظام مصرف است و در همین راستا در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا صنعت برق به صورت اقتصادی اداره شود.

محرابیان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته برق مورد نیاز بخش خانگی به صورت ۱۰۰ درصد تأمین شد، افزود: در بخش صنعت نیز در ۴ ماهه گرم سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰، بیست و پنج درصد انرژی برق بیشتری برای این بخش تأمین شد و در همین بازه زمانی برای اولین بار میزان تأمین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است

وزیر نیرو رابطه اضافه کرد: تأمین برق کافی برای بخش‌های مختلف در تابستان سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ در حالی رقم خورد که در تابستان ۱۴۰۰ خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق افتاد و نیز تابستان سال گذشته بر اساس منابع معتبر جهانی گرم‌ترین سال کره زمین در طول تاریخ معرفی شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است، بیان کرد: در طول دهه‌های گذشته حلقه‌های مصرفی انرژی با سرمایه‌گذاری‌های ویژه رشد زیادی پیدا کرده‌اند، اما در این بین در بخش نیروگاهی کشور که در واقع محرک بخش‌های مختلف صنعت است، سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

محرابیان توضیح داد: نیروگاه‌های بخش خصوصی که در دو سال گذشته مجوز گرفته‌اند بر اساس قوانین جدید فعالیت خود را پیگیری می‌کنند و با توجه به نرخ‌های جذابی که مبتنی بر قانون برای مصرف بیش از الگوی بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، نیروگاه‌ها می‌توانند برخلاف گذشته در این صنعت کسب سود داشته باشند.

وی همچنین به آغاز معاملات بورس انرژی با حضور شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروگاه‌ها می‌توانند با عرضه برق تولیدی خود در بورس به شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات، پول حاصل از فروش را به صورت نقدی دریافت کنند.

عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی

وزیر نیرو با اعلام این خبر که به زودی در بورس انرژی ساز و کار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، ساز و کاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای افزایش مشارکت مشترکان بخش خانگی در مدیریت بار مصرف برق نیز گفت: با یک روش هوشمندانه و با اختصاص پاداش صرفه‌جویی به مشترکان میزان مصرف برق بخش خانگی به شکل معناداری نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و در واقع انرژی برق به جای استفاده نادرست در بخش غیر مولد در بخش مولد مورد استفاده قرار گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت مصرف بخش خانگی با روش‌های هوشمند و خلاقانه اضافه کرد: با اینکه در بسیاری از کشورهای اروپایی با هدف کاهش مصرف برق، تعرفه‌ها تا ۷۰ سنت افزایش یافت، سیاست دولت سیزدهم در این حوزه افزایش حداکثری مشارکت مشترکان در صرفه‌جویی با اجرای طرح‌های متنوع مدیریت مصرف بود.

اجرای ۱۸۰ برنامه راهبردی برای عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۳

محرابیان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق ۱۰۰ اقدام، برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق، سال گذشته ۱۴۰ اقدام و برای سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در سال جاری علاوه بر تکرار پاداش صرفه‌جویی سال گذشته برای مشترکان کم مصرف، همچنین در قالب یک کمپین جامع و با هدف مشارکت حداکثری مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق، تعداد ۸۰ میلیون جایزه ویژه برای مشترکان در نظر گرفته شده است که شامل مواردی مانند ۶۰۰ دستگاه خودرو، ده‌ها هزار لوازم خانگی کم مصرف، ده‌ها هزار دستگاه‌های هوشمند و… است.

وی با تاکید بر اینکه منظور از مشارکت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، گفت: مشترکان می‌توانند با خاموش کردن لوازم پرمصرف و مازاد خود مانند کولرهای گازی اضافی در مناطق گرمسیری در لیست مشترکان کم مصرف قرار بگیرند و مشمول جوایز ارزنده کمپین سال جاری شوند.

کد خبر 6094656 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • نیروی انتظامی یک نیروی خستگی ناپذیر است